2020. dec 16.

Amit tudnia kell a laptop vásárlása előtt

írta: István alkatrészek
Amit tudnia kell a laptop vásárlása előtt

Amit tudnia kell a laptop vásárlása előtt

A laptopok sokféle méretben, formában és sokféle lehetőséggel rendelkeznek. Sokféle oka van annak, hogy az emberek használják a laptopjukat, ezért fontos, hogy a vásárlási döntés meghozatala előtt figyelembe vegyen néhány dolgot. Mit kell figyelembe venni, ha megnéz egy laptopot? Olvassa tovább, hogy hasznos tippeket tanuljon.

Mindenképpen gondolja át, milyen nehéz laptopot szeretne. A nehéz számítógép megrongálása tönkreteheti a hátadat, ezért próbáld megtalálni a legkönnyebbet, amely megfelel az igényeinek. Az, hogy kevesebb súlyú, még nem jelenti azt, hogy automatikusan drágább lesz. Másrészt elveszítheti az akkumulátor élettartamát.

A laptop képernyőjének tiszta és pormentes tartása érdekében egyszerűen törölje le finoman egy puha ruhával vagy vízzel megnedvesített törlőkendővel. Kövesse száraz ruhával vagy törlőkendővel a nedvesség eltávolításához. Kerülje az olyan háztartási tisztítószerek használatát, amelyek károsíthatják a képernyő finom felületét.

Ha hosszabb ideig, esetleg hosszú játék közben használja laptopját, mindig fáradjon a belső hőmérséklettől. Több mint valószínű, hogy ha túl meleg lesz, akkor érezni fogja a hőt az ölében vagy az íróasztalt. A túlmelegedett laptop maradandó visszafordíthatatlan károsodást okozhat a belső elektronikában.

A laptop vásárlásának első lépése mindig a költségvetés beállítása. Pontosan tudnia kell, hogy mennyi pénzt költhet el, anélkül, hogy a következő hónapban képtelen lenne számlákat fizetni. Ha pontos korlátot állít be, akkor biztos, hogy nincs pénzügyi problémája az úton.

Vegye figyelembe az operációs rendszert. A legtöbb laptop két operációs rendszer egyikével érkezik. Ezek a rendszerek Mac vagy Windows. Az egyes operációs rendszereknek vannak előnyei és hátrányai. Fontolja meg, hogy mire fogja használni a laptopot, és milyen funkciókra lesz szüksége. Ez segít a legjobb döntés meghozatalában.

Noha könnyebben lehet látni egy nagy képernyőt, a nagyobb képernyők nehezebb számítógépekkel is járnak. Ha 17 hüvelyk feletti képernyőt választ, akkor általában azt találja, hogy egy terhelő laptophoz van csatlakoztatva, amelynek súlya legalább hét font. Ezt nehéz cipelni. Ha nagyobb képernyője van, akkor gyorsabban elveszíti az akkumulátort.

A laptop drága befektetés lehet, ezért védje meg. Ha az üzlet, ahol vásárolja, garanciát vállal, vásárolja meg. A laptopok alkatrészei gyorsabban kopnak és öregednek, mint asztali társaik. Néhány dollár elköltése hosszabb ideig biztosítja a laptop működését.

Testreszabhatja laptopját, ha teheti. Számos számítógép-gyártó és -gyártó engedélyezi, hogy cseresznye alapján válasszon laptop alkatrészeit. Talán sok tárhelyre vagy további lemezmeghajtóra van szüksége, ami azt jelenti, hogy testre kell szabnia. Ez sok időt takarít meg azzal, hogy nem kell előre beépített laptopot keresnie, amely kielégítheti az Ön egyedi igényeit.

A laptop előkészítéséhez a kedvenc alkalmazásokhoz hozzon létre néhány gyorsbillentyűt, amelyek megkönnyítik a futtatásukat. Gyorsbillentyű létrehozásához egy alkalmazáshoz kattintson a jobb gombbal a parancsikonra, majd válassza a Tulajdonságok parancsot. Írja be a billentyűkombinációt a Parancsikon párbeszédpanelen, és nyomja meg az Enter billentyűt. Használjon olyan kombinációt, amelyet más programokban nem használ.

Számos okból fontos, hogy az Ön igényeinek megfelelő laptopot beszerezze. Ne vásároljon laptopot vakon. Ehelyett győződjön meg róla, hogy elvégzi a kutatását, és pontosan tudja, mire van szüksége, mielőtt vásárolna. Használja az ebben a cikkben megosztott tippeket a legalaposabb döntéshozatalhoz.

Szólj hozzá

Amit tudnia kell a laptop vásárlása előtt