2020. sze 23.

HIDRAULIKUS EMELŐK - FAJTÁK, MŰKÖDÉSI ELV ÉS ÁR

írta: István alkatrészek
HIDRAULIKUS EMELŐK - FAJTÁK, MŰKÖDÉSI ELV ÉS ÁR

A hidraulikus emelő egy olyan eszköz,ami szinte minden benzinkútnál és autókiszolgálásnál jelentkezik. A telepítésnek köszönhetően gyorsan és hatékonyan elvégezheti a jármű karbantartását. Mindemellett ezen túlmenően van egy hidraulikus emelő, amelyet kommunális célra és építéshez használnak. Leggyakrabban az autó alvázára kerül, és 2-5 embert emel (az eszköz típusától és konstrukciójától függően). Pontosan mi a hidraulikus felvonók és hogyan vannak elrendezve, a következő cikkből megtudhatja.

 

Mi az?

Bármilyen hidraulikus emelést jellemezemelőeszközként, amelynek platformja speciális elektrohidraulikus meghajtással mozog. Ez utóbbi egy szivattyúból áll, amely szivattyúzza a munkaközeget és egy hidraulikus hengeret, ahol valójában ez a folyadék a végén végződik. Ez a készülék nagyon simán működik, ami lehetővé teszi a platform emelését. A mechanizmus sebessége meglehetősen magas.

faj

Jelenleg megkülönböztetik a következő típusú eszközöket:

  • 2-rack.
  • 4-állvány

Tehát, derítsük ki, mi képviseli mindegyik mechanizmust.

Dupla oszlop

Ezek az eszközök az állomásokon láthatókautók karbantartása. A kétoszlopos hidraulikus emelő kombinálja az olyan minőséget, mint az alacsony ár, a magas teljesítmény, a megbízhatóság és a karbantartás szempontjából. Ezen túlmenően, az eszközt széleskörű funkciók jellemzik.

 

Ez a felvonó működésének fő mechanizmusaegy hidraulikus munkahenger, amelyet leggyakrabban az egyik állványba szerelnek és elektromos motor hajtja. Ez azonban nem minden. A drágább verziók több hengerrel vannak felszerelve, mindegyik állványon. Ez a kialakítás nagyobb terhelhetőséget biztosít, és a terhelés felemelésére használt egységek nagyon megbízhatóak és eredményesek.

Négyszeres eszköz

Ez a hidraulikus emelő isrészt vesz az autóipari szolgáltatásban. Azonban ha az első típust leggyakrabban az autók emelésére használják, akkor a négyoszlopos mechanizmus a megnövekedett hatékonyság és terhelhetőség miatt a hosszú távú járművek, teherautók, buszok és nehéz terepek felemelésére szolgál. Kiváló technikai jellemzői ellenére a négyoszlopos hidraulikus emelő hátrányokkal rendelkezik, amelyek főként a méretre és a költségekre vonatkoznak, ami nem teszi lehetővé, hogy az összes autószolgáltató központban ma használják.

Ollós emelő hidraulikus

 

Ez a leginkább praktikus és funkcionális mechanizmusáruszállítás. Nagy költségét több mint kompenzálja a kiváló terhelhetősége, kompaktsága és a funkciók széles köre. Leggyakrabban a kerekek szögének (kardfúró) szögének beállítása az autókon.

Mennyibe kerül a hidraulikus emelő?

Ezeknek az eszközöknek az ára közvetlenül attól függ, hogy milyen típusúak, és 50 és 220 ezer rubel között mozoghatnak.

 

Szólj hozzá

hidraulikus emelő