2020. sze 23.

AZ OLLÓS EMELŐ HASZNÁLATÁNAK A SAJÁTOSSÁGAI

írta: István alkatrészek
AZ OLLÓS EMELŐ HASZNÁLATÁNAK A SAJÁTOSSÁGAI

Az ollós emelő használatának a sajátosságai:

 

Ollós emelőt használva nemcsak kényelmesebb, hanem biztonságosabb is lehet a magasban történő munkavégzés akár beltéren, akár kültéren. Mivel mindezek mellett a hatékonyság is jelentősen javulhat ezeknek a gépeknek az alkalmazásával, így nem is volt kérdés, hogy külön bejegyzést szentelünk az ismertetésüknek.

 

Egyaránt kitérünk tehát a működésükre, az alkalmazásukból fakadó előnyökre, egyúttal a JCB egyik kiemelt ollós emelőjét is bemutatjuk.

 

Az ollós emelő működésének a jellegzetességei:

 

Az ollós személyemelő gyakorlatilag úgy működik, mint egy munkaállvány. Persze jóval fejlettebb módon, mint ahogyan azt egy hagyományos állvány esetében megszokhattuk. Merthogy a terhelhetőségtől függően akár több személyt is fel tud emelni egy időben a szükséges pozícióig.

 

Sőt, a termékeink között elérhető ollós emelő segítségével a függőleges emelés is megoldható. Komoly hozzáadott értékkel bír továbbá, hogy önjáró gépről beszélünk. Vagyis felemelt állapotban ugyanúgy megoldható a haladás, így nem veszítünk el sok időt a vízszintes irányú emeléssel és süllyesztéssel.

 

Ami a működtetést illeti, beltéri használatra leginkább az akkumulátoros változatok alkalmazása javasolt, kültéren pedig a diesel erőforrással rendelkező ollós emelő számít jobb választásnak.

 

Ezekkel az előnyökkel jár együtt az ollós emelő használata:

 

Leginkább a hatékonyság és a biztonság számít annak a két kiemelt szempontnak, amelyek miatt valaki az ollós emelő alkalmazása mellett dönt. Merthogy egy ilyen gépet használva anélkül lehet elvégezni a magasban az építkezéssel és felújítással kapcsolatos munkálatokat, hogy egyensúlyozással és manőverezéssel kellene foglalkozni.

 

Természetesen a dolgozó személyének a védelme, vagyis a biztonság kiemelt szempontnak minősül az ollós emelő kialakításának tekintetében is. Viszonylag magas korlátok védik a felhasználó testi épségét, miközben a vezérlést egyszerűen használható gombok és karok segítségével gond nélkül meg lehet oldani.

 

Ahogyan arra már fentebb is utaltunk, az ollós emelő önjáró munkagépnek számít. Rengeteget ad hozzá tehát a hatékonysághoz az, hogy felemelt állapotban is lehet vele előre és hátra haladni, ezáltal lényegesen lerövidül a munkálatokhoz szükséges idő hosszúsága.

 

JCB S2632E, avagy kifogástalan minőségű munkaeszköz a hatékony munkavégzésért

 

Mint sok más területen, úgy az ollós emelők kategóriájában is egyértelműen sikerült maradandót alkotnia a JCB-nek. Az S2632E ugyanis tökéletesen alkalmas beltéri felhasználáshoz, egyúttal jelentősen képes megkönnyíteni a felhasználó dolgát. 250 kilogrammos teherbírás, illetve maximálisan 8,1 méteres emelési magasság áll rendelkezésre a munkagép kapcsán, amiből már bőven lehet gazdálkodni. A kezelő tetszés szerint akár bal vagy jobb oldalon is el tudja helyezni az ergonomikus irányító panelt, a kinyújtás szabályozását pedig automobil stílusú lábpedál használatával lehet egyszerűen kivitelezni.

 

Hogy könnyebb legyen a szervizelés és az időszakos karbantartás, a gép akkumulátora és a kulcsfontosságú alkatrészei a talajról is könnyen elérhetőek. Ráadásul egy úgynevezett LiveLink Lite opcionális telematika rendszer is folyamatosan monitorozza az ollós emelőt munka közben, és bármilyen rendellenesség észlelése esetén azonnal riasztást küld.

 

Amennyiben munkagép vásárlását fontolgatja, keressen minket bizalommal, segítünk megtalálni az Önnek leginkább megfelelő modellt!

 

Szólj hozzá

emelő